„България 2050“ е място за задълбочено и сериозно обсъждане на политически въпроси, които могат да разделят или обединят обществото ни. Опит да излезем от капана на опорните точки, повърхностните популистки интерпретации и 30-секундните черно-бели форми на „общуване“.

Spotify
Youtube

Първият епизод на #България2050 е на тема, която разделя не само нашата страна, но и цяла Европа – всяка държава, и ЕС като цяло. Протестът на фермерите от София до Брюксел и от Варшава до Париж. Разговор с двама български земеделски стопани, които със сигурност не са путинисти, нямат бентлита, но подкрепят земеделските протести и имат сериозни аргументи за тази позиция.

Може ли да има истинска съдебна реформа? Възможна ли е справедливост в България? Здрава основа ли са конституционните промени, приети през 2023, за изграждане на правова държава? Разговор с Лидия Даскалова, юрист, докторант по Конституционно право, Васил Силяновски, преподавател по право в Софийски Университет, и Кристина Петкова, народен представител и юрист.